Tingvollost

Vismann

Myk og mild blåmuggost tilsatt ekstra fløte

Vismann omtales ofte som lillebror til Kraftkar, selv om Vismann faktisk ble utviklet først av de to. Osten har et høyere vanninnhold i ostemassen og kan nesten omtales som en blå camembert. På samme måte som camembert/brie er dette en konsistensost. Osten bør tempereres godt (minst 1 time) - smak gjerne forskjellen på før og etter.

Ved lagring i retning holdbarhetsdatoen vil osten kunne bli fastere og mer smaksrik.

Kraftkar (verdens beste ost)

Vellagret blåmuggost som har vunnet flere internasjonale utmerkelser de siste årene

Kraftkar lages av fersk kumelk tilsatt ekstra fløte. Den sødmeaktige karakteren dette gir osten, utgjør et viktig særpreg for osten. Smaken utvikler seg over lang tid i munnen, fra det sødmeaktige til det salte.

Kraftkar har en kremaktig, litt kornete konsistens.

Mild Mester

Halvfast kvitmuggost med en nøtteaktig, litt syrlig ettersmak

Laget av kumelk er dette en mellomting mellom en gulost (inni) og en kvitmuggost (utvendig). Osten er laget av ekte kumelk som gir den en fyldig ostesmak. De første to månedene har osten en syrlig ettersmak. Dette endrer seg etter hvert som osten nærmer seg holdbarhetsdatoen, hvor mugglaget gir en skarpere karakter til osten. Osten har tett med lufthuller og skjæres med kniv.

Passer godt både på ostefatet og som pålegg.

Edel Frue

Mjuk kvitmuggost inspirert av den franske camemberten

Dette er mer en konsistensost enn en smaksbombe. Osten har den klassisk fløyelsmyke konsistensen hvor den begynner å flyte ut ved temperering.

Edel Frue er mild med en fyldig melkesmak når den er gjennommoden, men blir kraftigere nærmere holdbarhetsdatoen.